Att resa till Frankrike är enkelt, du kan ta flyget, bussen, bilen eller varför inte motorcykeln. Tåg verkar vara problematiskt att resa med men om du som läser det här har tips så hör av dig och berätta så kan vi uppdatera informationen. Om du väljer flyget så finns det många flygplatser runt om i landet, Lyon, Montpellier, Nice, Bordeaux och Clermont-Ferrand för att nämna några.
Det är lätt att hyra bil i Frankrike, de stora bolagen du är van att se hemma i Sverige finns också här och deras personal pratar engelska.

Väljer ni bil eller motorcykel finns flera alternativa färdvägar beroende på vad man vill prioritera på sin resa. Man kan åka via Helsingborg och ta färjan till Danmark och vidare söderut mot Rödby för att ta färjan till tyska Puttgarden. Färjan tar cirka 40 minuter och kostar cirka 750 SEK för bil och två personer men priserna varierar beroende när man bokar. Att åka dagstur för att shoppa är betydligt billigare. Kolla Scandlines hemsida för aktuella priser. Resan med färjan tar cirka 40 minuter så man hinner ta en kaffe och shoppa lite i butiken ombord innan det är dags att återvända till bilen. Är det vackert väder så är det en riktigt trevlig tur och man kan med sitt kaffe och sitta utomhus.
Man kan också åka över Odense vilket såklart tar längre tid men man slipper då färjan mellan Rödby-Puttgarden. Bensinpriserna mellan länderna varierar en del så det kan vara värt att kolla upp om man till exempel bör avstå tankning i Danmark?
Det kan också vara värt att nämna att man betalar en avgift för många av de större vägarna i Frankrike och avgiften beror på hur långt man nyttjar vägen. Har man en stram resebudget kan det vara värt att kalkylera innan.

Väl inne i Tyskland är det såklart er slutdestination som avgör vägvalet men de tyska motorvägarna, Autobahn, fungerar oftast väldigt bra.

Buss är såklart ett alternativ men det tar oftast lite längre tid och man är bunden till en viss rutt och en viss tid. Bil och motorcykel innebär en annan frihet. Klart är dock att bussen oftast är ett billigare alternativ och kanske också ett mer miljövänligt alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *